Erdoğan, Süleyman Soylu’ya sahip çıktı

Bu haberleri siyasi bir maksatla değil, devlete dış güçlerin sistemli bir saldırısını gördüğümüz için yapmaktayız.

Sedat Peker’in iddialarını en başta “araştırılsın” diyorduk. Lakin bir çok kaynakta gördük ki adam tam bir yalan makinesi. Mesela FG plakalı arabayı kiraladık diyordu üzerine kayıtlı çıktı, Süleyman Soylu ile ilişkisinin olduğunu söylüyordu daha önceki bir videosunda “tanımadığını beraber hiç olmadığını” söylediği ortaya çıktı. Ve söylediği şeylerin de daha önceden Fetö’nün servis ettiği haberler olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla bu adamın hiçbir sözüne itibar edilmez, ciddiye alınmaz.

Açıklamalar yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, suç örgütleri üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun değil, Türkiye’nin hedef alındığını söyledi. Erdoğan, Bakan Soylu ve oğlu Erkam Yıldırım üzerinden hedef alınan Binali Yıldırım’ın yanında olduklarını vurguladı. “Sözde babaların racon kestiği Türkiye geride kaldı” diyen Erdoğan, “Bu tezgahı da bozacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, suç örgütleri üzerinden Türkiye’ye operasyon çekilmeye çalışıldığını belirtti, “Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmedik, bu tezgahı da bozacağız.” dedi.

Erdoğan, suç örgütü liderlerinin cirit attığı Türkiye’nin artık geride kaldığını vurgulayarak, “Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik.” diye konuştu.

“SÖZDE BABALARIN RACON KESTİĞİ TÜRKİYE GERİDE KALDI”

Suç örgütlerine karşı da tavizsiz bir mücadele yürüttük. Geçmişte siyaseti ve toplum hayatını yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini, 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Hakkı gasp edilerek mağdur olan, canı ve malı tehdit altında bulunan vatandaşlarımızın tek başvuru merciinin güvenlik güçlerimiz ve yargı kurumlarımız olmasını sağladık. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik.

Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken, kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Dünyada, uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında geliyoruz.Bugün ülkemizdeki cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 283 bin kişinin 88 bini uyuşturucu ve bağlantılı suçlar sebebiyle oradadır.

Sadece son 3,5 yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alınmış, bunlardan 85 bini tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda piyasa değeri 63 milyar lirayı geçen uyuşturucu malzeme ele geçirilmiştir. Yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde uyuşturucuya bağlı ölümler üçte bir oranında azalmıştır.

PAYLAŞ
Etiketler