Almanya’da dinler arası diyalog skandalı: Bir ev projesi

Almanya’nın başkenti Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında inşa edilmesinin planlandığı “Bir Ev (House of One)” projesinin temeli atıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında inşa edilmesinin planlandığı ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün de (FETÖ) “Dinlerarası Diyalog Projesi” kapsamında desteklediği “Bir Ev (House of One)” projesinin temeli atıldı.

Skandal “House of One” projesinin temel atma törenine haham Andreas Nachama, Protestan papaz Gregor Hohberg, Forum Dialog’dan FETÖ’cü Kadir Sancı, Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble ve Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller katıldı.

İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde 10 milyon lira ödülle kırmızı kategoride yer alan Abdullah Aymaz ve Enes Kanter, videolu mesaj göndererek projeye desteklerini duyurdu.

Toplam 47 milyon avroya mal olacak projeye Federal Hükümet 20 milyon avro, Berlin eyaleti ise 10 milyon avro destek verdi.

DİNLERARASI DİYALOG PROJESİ

“House of One” projesi, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in “Dinlerarası Diyalog Projesi” çalışmaları kapsamında ortaya çıkmıştı.

Fethullahçı Terör örgütünün projelerinden olan “Dinlerarası Diyalog Projesi”, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Diyanet’in hazırladığı FETÖ raporunda da yer almıştı. Diyanet raporunda “Dinlerarası Diyalog Projesi”nin, Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı FETÖ’nün “üst akıl” projesi olduğu belirtmiş ve şöyle demişti:

 “II. Vatikan Konsili’nde alınan kararlara dayanan Dinlerarası Diyalog Projesi’yle Gülen, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyerek, bir taraftan bağlarını Hristiyan kültürüne yaklaştırırken diğer taraftan örgütün Batı dünyası tarafından akredite edilmesini sağlamıştır.”

PAYLAŞ