Hayatımı İslam’a adıyorum deyip evlenmeyenlere Resulüllah’tan uyarı

  Hayatımızın her safhasında Peygamber Efendimiz’i ölçü alırsak asla şaşırmayız. Resulullah Efendimiz’in sahabelerine yaptığı bu uyarı bize misal teşkil etsin.

   Üç kişilik bir grup Peygamber aleyhisselâmın gizli olarak yaptığı ibadetlerini sorup öğrenmek için, Resulüllah’ın zevcelerinin evlerine geldiler. Peygamber aleyhisselâmın zevceleri, onun ibadetini kendilerine anlatınca, güya bu yapılanları azımsayarak dediler ki:
 
– Biz Peygamber aleyhisselâmdan neredeyiz! Şüphe yok ki Allah onun geçmiş ve gelecekte olabilecek günahlarını mağfiret etmiştir.
 
   İçlerinden biri: Ben geceleri devamlı namaz kılacağım, diğeri: Ben ömrüm boyunca devamlı oruç tutacağım, diğer birisi de: Ben de kadınlardan ayrı olarak yaşayacağım, hiç evlenmeyeceğim, dediler. Onlar bu şekilde konuşurlarken yanlarına Allah’ın Resulü geldi ve:
 
– Siz, şöyle şöyle söyleyen kimselersiniz, değil mi? Fakat biliniz ki, ben Allah’tan en çok korkan ve korunanınızım. Lâkin böyle olmakla beraber bazan oruç tutar, bazan da tutmam. Gecenin bir kısmında namaz kılar, bir kısmında ise uyurum. Kadınlardan da ayrı yaşamam, evlenirim. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse, benden değildir, buyurdular.
 
(Buharı, Müslim, Neseî)
 
   Demek oluyorki arkadaşlar uyku da lazım, evlenmekde lazım. Bazıları hayatını ve yaşamını İslama adadığından evlenmediklerini söylüyorlar. Hayatını İslama adayan Resulullah Efendimizden gayretli bir insan tanımıyoruz biz. Varsa siz söyleyin!. O bile “kadınlardan ayrı yaşamam, evlenirim” buyuruyor.

PAYLAŞ
Etiketler