Mithat Bala’nın romanında gizli şiilik mi

Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz Ali (radıyallahu anhum) gibi sahabelerin hayatını roman şeklinde okuyucularına aktaran Mithat Bala adındaki yazarın Hz. Ali kitabında Hz. Aişe’yi edepsiz, saygısız biri gibi göstermesi okuyucunun dikkatinden kaçmadı ve tepki topladı.

Güya Hz. Aişe kendisinden yaşça da çok büyük olan ve Resulüllah’ın (Sallallahu aleyhi ve sellem) iki kızı ile evlenmiş, övgülerine mazhar olmuş bir sahabeye ihtiyar, ahmak, bunak anlamında bir lakap takmış.

Altta da hilafeti akrabasının almasını istediğini, Hz. Ömer’in (r.a) tayin ettiği kurulun kararını bile hiçe saydığını söyleyip Hz. Aişe’yi (radıyallahu anha) bambaşka bir kimlikle okuyucuya sunuyor.

Bir sayfadaki bir kaç ifade bile kitaplarda şii sinsiliği mi var sorusunu akıllara getirdi. Öyle ya, Hazreti diyor, müminlerin annesi diyor ama saygısızlık ettiğini, ve akrabasının halife olmasını istediğini ekleyip Hz. Ali’ye biat etmeyişini buna bağlamaya çalışıyor.

Bir okuyucunun bize gönderdiği bir sayfadan bile böyle garabetler ortaya çıkıyorsa kitapların diğer bölümleri nasıldır Allah bilir.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ