Zincir marketler indirim yapmadı daha çok bindirdi

Zincir marketler Şok, A101, Bim ve diğerleri devletin yaptığı %7 lik KDV indirimini ürünlere yansıtmak şöyle dursun yaptıkları kurnazlık (hainlik ile) daha çok bindirmiş oldular.

KDV indirimini ÖNCEDEN haber alan bu marketler hafta sonu fiyatları güncelleyerek zam yaptılar ve daha sonrasında göstermelik olarak KDV indirimini yansıtmış gibi göründüler.

Yani aslında indirim yansımadığı gibi daha çok bindirim oldu. Devletin derağat ettiği indirimin üzerine çöktmüş, kâr üstüne kâr elde etmiş oldular.

İşte bir örnek:

Yüzde 8’lik KDV’li fiyat ile yüzde 1’lik KDV’li fiyat aynı. Bu nasıl oluyor? Etiketlere baktığınızda ise indirim yapmış gibi gösteriyorlar. İşte yaptıkları bu kurnazlık yukarıda anlattığımız şekliyle oluyor.

DEVLET ACİZ Mİ YOKSA BUNLARIN UZANTILARI MI VAR?

Devlet bu dalavereyi görüyor mutlaka ama neden bir yaptırım yok? Halk mağdur durumda, sömürüldükçe sömürülüyor. Ama devletten gözle görünür bir adım yok.

Yoksa bu şirketlerin devlet kademelerinde, hükumet kadrolarında adamları var da o yüzden mi dokunamıyorlar? Ya da menfaat ilişkileri mi var da kimsenin eli kalkmıyor?

Peki, halkın menfaati ne olacak? İnsanlar bunu görmüyor mu? Ve en önemlisi bunu unutur mu?

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler