Gariban eziliyor… Çarşı pazar cep yakıyor.

Dolar, Euro, altın… Hepsi aldı başını gitti. Kiralar tam bir kaos. 2500 TLden aşağı yer yok. Herkes kiracısını çıkartıp yenisine zamlı veriyor.

Market, pazar, çarşı… Tutabilene aşkolsun. Fiyatların yerinde durduğunu gören yok. Marketler ayrıca etiket değiştirme elemanı istihdam ediyor. Sabahki fiyat akşama bulunmuyor.

Bugün yarına göre ucuz, bu hafta gelecek haftaya göre çok ucuz… Fiyatlar katlanarak artıyor.

Temel gıda maddeleri kalabalık aileler için ulaşılamaz hale geliyor. 9 Haziran itibariyle şekerin kilosu 20 TL civarında. Beş kiloluk şeker 100 TL’yi geçiyor çoğu yerde. Yağ ve un ona keza. Süt ürünlerinin yanına yaklaşılmıyor. Kalabalık bir ailenin sadece kahvaltı masrafı bile aylığı bitirmeye yetiyor.

BÖYLE Mİ GİDECEK?

Bu hal böyle devam mı edecek?

İnsanlar çarşı pazarda sokakta, her köşe başında çok ciddi şekilde şikayetçi. Özellikle işçi gurubu ve işçi emeklisi isyan noktasına geliyor. Konuşurken dert yananlar, ağlayanlar….

Bir kesim var zengin mi zengin. Bir kesim var ortalarda, keyfi yerinde. Bir kesim de var ki, kendi yağında kavruluyordu. Şimdi yağı bulamıyor, yetiremiyor ki kavrulsun.

Alınan tedbir gibi gözüken şeylerin hepsi zenginleri korumaya yönelik. Misal “kur korumalı hesap”lar zenginin parasını koruyor. Garibanın orada işi yok ki. Garip olan ise garibanın vergisiyle o zenginlerin parasını koruyor. Şuan milyonlarca lira bu hesaplara aktarılıyor. Ve yine bir faydası yok. Dolar euro aldı başını gidiyor. Zengin her halükarda zenginliğini katlıyor.

NEREYE KADAR BÖYLE GİDECEK?

Bizler de takipçilerimizin sesini yansıtmak adına soruyoruz: Bu hal nereye kadar gidecek?

Piyasaya dur denilemiyor, her gün her gece zamla yatıyor zamla kalkıyoruz. İnsanlar ses çıkartınca “devlet düşmanı, vatan haini, fitneci” diye yaftalanıyor.

İçerideki ekonomik yangını Yunanistan’a, Amerika’ya çatarak mı söndüreceğiz? Yoksa “nerede rakibim” diyerek seçim kargaşalarını ortaya atarak mı?

Durum hiç iç açıcı değil ve en acısı da bir şey yapmıyorlar/yapamıyorlar.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler