İsmailağa Heyeti cenazeyi çok iyi organize etti

Mahmud efendi Hazretlerimizin vefatının hüznü hepimizi kapladı ve etkisi hala daha üzerimizde. Rabbimiz Onun makamını âli eylesin. Bizi de ondan ayırmasın.

Dikkat ettiniz mi bilemiyoruz ama Efendi Hazretlerimizin cenazesinde müthiş bir organizasyon vardı. Hem sosyal medyada hem de sahada hiç boşluk bırakılmadı, acemilik yapılmadı. Bu da ekibin ne kadar tecrübeli ve feraset sahibi olduğunu gösteriyor.

Mesela sosyal medyada dedikodulara yer bırakılmayacak şekilde açıklamalar yapıldı. Son durum hakkında bilgilendirmeler peş peşe geldi. Muhibbanın yapması ve yapmaması gereken şeyler tembih edildi, ikazlar yapıldı.

Resmi makamlarla iletişime geçildi, istişareler yapıldı. Kalabalık için güvenlik önlemleri ve yolların kapatılması hususunda kararlar alındı ve uygulandı.

Allah’ın izniyle ve Mahmud Efendi hazretlerinin de bereketiyle her şey yolunda gitti. Cenazede bir vakar ve sükunet hakimdi. Huzur ortamı vardı. Milyonlarca kalabalık tek bir sorun bile yaşamadı. İzdiham olmadı.

Cenazede konuşma yapan Ahmed Ustaosmanoğlu hocaefendinin de Efendi Hazretlerinin halifesini cenazede açıklaması dedikoduların, fitnelerin önünü kesti.

Allahu Tealaya ne kadar hamdetsek azdır.

Mahmud Efendi hazretlerimizin işleri İsmailağa Cemaati heyetine devretmesinin hikmeti de böylece anlaşılmış oldu.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler