İsmailağa’dan Saadettin Ustaosmanoğlu açıklaması

Sitemizden sizlere yaptığımız açıklama ile ne kadar isabetli bir yazı kaleme aldığımız ortaya çıktı. İsmailağa Heyeti de aynı şekilde bir açıklama yaptı:

Basın ve internet yoluyla yayılıp gündemi meşgul ettiği görülen, cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bu zamanda tefrika varmış gibi gösterilen birtakım iddialar sebebiyle açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bir zamanda, cemaatimizin kıymetli hocalarını zan altında bırakan açıklamalarda bulunarak cemaatimiz içinde post kavgası varmış havası estirilmesi bizi son derece üzmüştür. Nitekim iddialarda adı geçen Cübbeli Ahmet Hocamız da ittifak hususunda görüşlerini İsmailağa İstişare Heyetimiz ile görüşmesinde dile getirmiş ve sohbetinde kamuoyuyla paylaşmıştır.

Söz konusu tartışmalarda adı geçen Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun akrabalıktan mütevellit soyadı birlikteliğinden hareketle konuyu cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik ısrarlı açıklamaların hak ve hakikatle bir ilgisi olmadığı gibi, mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi’l-kıyâm muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederiz.

İsmailağa İstişare Heyeti

PAYLAŞ