Amerika kadar olamadınız! Uğur Kutay hala görevde

ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Hamline Üniversitesi’nde İslam Sanatları dersine giren profesör, sınıftaki öğrencilere Peygamber Efendimizin (S.a.v) tasvir edildiğini söylediği iki uyduruk resim gösterdi.

14 ve 16. yüzyılda resmedildiği belirtilen resimlerin gösterilmesinin ardından sınıftaki Müslüman öğrenciler, profesörü okul yönetimine şikayet etti.

Müslüman öğrenciler, kendilerini o topluluğa ait hissedemediklerini ve gereken saygıyı görmediklerini belirtti. Olayın ardından soruşturma başlatan üniversite yönetimi, öğrencilere e-posta göndererek olayı saldırgan, saygısızca ve islamofobik olarak nitelendirerek, profesörün görevden alındığını belirtti.

KUTAY HALA DAHA GÖREVDE

Amerika’da durum bu! Müslüman öğrencilerin şikayetiyle görevine son verildi. Peki, Müslümanların çoğunlukta yaşadığı Türkiye’de durum ne?

Derste, müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ağır hakaretlerde bulunan BİRGÜN yazarı Uğur Kutay hakkında sendikalardan, derneklerden ve 1600 imzalı şikayetler gelmesine rağmen hala daha görevde duruyor.

Bu rezalet ve kepazelik ümmetin zelilliğinin gösteriyor. Müslüman topraklarda şu yaşadığımız hale bir bakın hele…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler