Afganistan’ın bayram mesajı sosyal medyayı salladı

Afganistan İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

– Uğruna savaştığımız, büyük fedakarlıklarda bulunduğumuz şey İslam şeriatının uygulanması ve İslami bir yönetim kurulmasıydı. Bunu başardık.

– Afganinstan’ın bağımsızlığı yönetimimizle daha da perçinlenmiştir. Ülkenin gümrük gelirleri, madenleri, hazine arazileri, ormanları ve diğer ulusal varlıkları savaş ağalarından geri alınmış ve şimdi devlet varlığı olarak korunmaktadır.

– İslam Emirliği yönetimi olarak kadınların zorla evlendirilmeleri gibi geleneksel baskılara son vermek için gerekli önlemler alınmış, kadınların İslam hukuku ile sabit görülen hakları korunmuştur.

– İslam şeriatına göre kadınların daha müreffeh bir yaşam sürdürmeleri için gerekli iyileştirilmelerin sağlanması adına adımlar atılmıştır.

– Ekonomik çöküş ve kriz söylentilerini boşa çıkardık. Ülke ekonomisi kendi kendine yeter duruma geldi.

– Onlarca yıl devam eden savaş geride yüz binlerce yetim, dul ve ihtiyaç sahibini bıraktı. İslam Emirliği onların haklarını da güvence altına almakta kararlı.

– İslam Emirliği’nin devam eden çabaları sonucunda ülkede haşhaş ekimi ortadan kalktı, çiftçiler alternatif ekimlere yoğunlaşıyor ve yasal ekimler gerçekleştiriyor.

– İslam Emirliği, başta İslam ülkeleri olmak üzere dünya ile iyi ekonomik ve siyasi ilişkiler istiyor. Tıpkı diğer ülkelerin iç işlerine karışmadığımız gibi başkalarının da iç işlerimize karışmalarına izin vermiyoruz.

– İslami sistemimizi korumak tüm vatandaşların ortak sorumluluğudur. Birbirimizle dayanışma halinde olalım. Komploları ortadan kaldıralım. Güvenlik ve refah ortamının daha da genişletilmesi için birlikte çaba gösterelim.

– Tüm İslam ümmetinden Afganistan halkının refahı için dua etmelerini istiyorum ki Allah hepimize bu dünyada da ahirette de mutluluk versin.

– Allah hepimize İslami bir sistemin gölgesinde bayram geçirmeyi nasip etsin.

PAYLAŞ