Mehmet Talu Hoca Mahmud Eren üzerindeki planı anlattı

Mahmut Eren’in yıllar önce daha Efendi hazretleri hayattayken cemaatin başına getirilmek istendiğini Mehmet Talu Hocaefendi anlatıyor:

Mehmet Talu Hoca ses kaydının yayınlanmasına rıza göstermemiştir.

Ses kaydında kısaca: 20 Yıl önce Mahmud Eren’in kursuna bir ciple götürüldüğünü, orada Efendi hazretleri vefat ederse Hasan Efendinin daha sonrasında ise Mahmud Eren’in cemaatin başına getirilmesi için destek vermesinin istendiğini…

Bunu sert bir şekilde reddetiğini ve “Efendi Hazretleri hepinizi gömer” dediğini… Oradakilerin beklemedikleri bu karşılık yüzünden buz kestiklerini anlatıyor.

Canlı şahitlerin yaşadığı bu olay “Mahmud Eren’i kimler cemaatin başına getirmek istiyor” sorusunun sorulmasına sebep oluyor.

Hem de 20 yıl öncesinden tartışılarak!

PAYLAŞ

13 YORUM

  1. Avatar

    Talu hocanın yeni videosunu da paylaşsanıza hadi. Hani cübbeli hocanın Hasan Efendiyi şeyh kabul ettiği için talu hocaya nasıl baskı kurduğunu. Yoook çünkü hepiniz bütün internet alemi cübbeli tarafından esir alınmışsınız. Allah’ın dostu orada dururken. Her yaptığıyla tarikatımızı karalayan adamın peşine takılmış gidiyorsunuz.

    • Avatar

      Sıkıntı yok paylaşırız. Orada da aynı şeyi söylüyor. Mahmut Eren ile alakalı sözünü değiştirmiyor hatta hoca baskılarıyla bu videoyu çektiğini söylüyor. Hasan efendiyi şeyh olarak kabul ediyor, hepimiz kabul ediyoruz. Ona rabıta yapılmayacağını söylüyoruz, o da söylüyor.

      • Avatar

        Cübbelinin Hasan Efendiyi şeyh kabul etmediğini söylüyor Lafları çarpıtma. Hasan Efendi mürşidimizdir. Bu konuda yetkili kişi de o dur. Cübbeli hocanız kendisi şeyh olamayacağından madem bu kapıda şeyh yok o zaman benim borum öter diyor. Hepinizde çanak tutuyorsunuz. Ama borunuz Hasan Efendi Hzlerinin sabrettiği yere kadardır. Bunuda unutmayın. Bir zamanlar sizinde dinlenmemeniz gerektiğini söylüyordu cübbeli hoca ihvan fln değildir diyordu. Ama biz o zaman da sizi okuyor istifade ediyorduk. Ama şimdi arkasında ki kitleden korktuğunuzu düşünmüyor değilim. Zira herkesi kayda alıyor dinliyor vs vs . İstihbarat gibi

        • Avatar

          Hasan Efendi kendisine rabıta yaptırmayan ve eskisi gibi devam edecek diyen bir şeyhtir. Yani Mürşidi Kamil değildir. Mürşid irşad eder, yetiştirir, götürür. Hasan efendiye bu verilmemiş. Hasan Efendi adına konuşmayı bırakın. Ona kulak verin. O beyan etti zaten defalarca. Başka ne arıyorsunuz?

          Cübbeli hoca bize yanlış yapmışsa biz hakkımızı helal ettik. Allah ondan razı olsun. Mahmud Efendinin ve Hasan efendinin hakkını savunuyor şuan.

          • Avatar

            Bu sizin görüşünüz. Adı gibi VELİ buyurulan VELİ EFENDİ mürşittir diyor. Teveccüh yetkisi verilen Fikri EFENDİ , Denizlili İbrahim EFENDİ , Münir EFENDİ , Kemal Efendi mürşittir diyor. Ama siz ve tarikatımızın tek yetkilisi cübbeli Ahmed hocamız mürşid de değil şeyhte değil diyor. He insaflı davranayım siz şeyh diyorsunuz Allah razı olsun. Ama savunduğunuz cübbeli hocanız hem yakın çevresine hemde her sohbette şeyh olmadığını söylüyor ama anlamak istemiyor , gözlerinizi kapatıyorsunuz

          • Avatar

            Bu yalanlara siz inandınız da başkasının da inanacağını mı zannediyorsunuz? Demek ki böyle yalanlar dolaşıyor içeride.. ibretlik.

          • Avatar

            Ne oldu işine gelmeyeni yayınlamıyorsun? Yalan söyleyen ve insanları yalan söylüyor diye zan altında bırak tam olarak sizsiniz. Söylediğim zatların hepsi hayatta gidip sorsanıza. Sormaya cesaretiniz dahi yok sadece oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz. Asıl VELİ EFENDİ de beni destekliyor diye koca zata iftira atan NFS cübbeli hocanız. Mübarek hemen o lafının ardından gitti Hasan Efendi hzlerini ziyarete gitti ve soran herkese de mürşidimizdir diyor. Ama sizler cübbeli hocanıza bağlısınız. Allah dostlarına değil

          • Avatar

            Mürşid ise rabıtanın Mahmud Efendi hazretlerine yapılmasını emretti. Değilse yine ona yapılmasını emretti. Her halukarda böyle emretti. Bu onun tasarrufunda olmadığını, Mahmud Efendi hazretleriin tasarrufunun devam ettiğini gösteriyor. Siziz gibiler ise zorla onu bir yere koymaya çalışıyor. İhanet eden sizlersiniz. Mesele Cübbeli Hocanın ne dediği değil sizlerin yalan dolanla iş çevirmesi.

          • Avatar

            Bak kendi kendini hemen iki dk da yalanlıyorsun. YUKARDA mürşid değil diyorsun şimdi olabilir diyorsun. Onu oraya biz koymadık. EFENDİ sultanımız koydu. Ama tarikatın yetkilisi siz olduğunuz için istediğinizi istrdiiiniz yere koyarsınız. Rüyalar zuhuratlar gören görene. Size tavsiyem gidin de bir okunun.

          • Avatar

            Olabilir demiyorum okuduğunu anlamaktan acizsin. Size göre mürşid ise yine rabıtanın Mahmud Efendi hazretlerine yapılmasını emreden o. Tasarrufun kendisinde olmadığını böylece gösteriyor. Ama birileri anlamak istemiyor. yazık.

          • Avatar

            Zerre kadar tarikattan anladığınız yok zaten orayı geçtim de , Efendiyi ve yolunu da tanımıyorsununuz. Açın da mektubatı mahmudiyyeden denizlili ibrahim efendiye yazdığı mektubu okuyun. Orada rabıtaların eskisi gibi Efendi babaya devam edeceğini okuyun. Kendi fikirlerinizi şeyh orada dururken siz kendi kendinize tarikata birşey ihdas ediyorsunuz. Kıyamete kadar Mehdi bu cübbeli hocanın tek bir şahidi bile olmadan söylediği bir sözden ibaret

          • Avatar

            Bak bak nerelerden neler bulmaya çalışıyorlar… Efendi hazretleri Ali Haydar Efendinin ihvanını Efendi Baba’ya devam edecek demiştir.
            Hasan Efendi yeni ihvan olanların da eskisi gibi devam edeceği, Efendi hazretlerine rabıta yapacağını beyan etmiştir.
            Bırak Mehdi’yi siz şimdiki bu hali bile kabul etmiyorsunuz. O halde sorun sizde.

  2. Avatar

    Gıpta ile baktığımız insanların bu hale düşmesi üzücü…