Volkan Konak adlı şarkıcı Diyanet’e saldırdı

Şarkıcı Volkan Konak’ın son paylaşımı yenilik yutulur cinsten değil.  Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz hafta yayınladığı cuma hutbesi Volkan Konak’ı rahatsız etti. Konak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı paylaşımla tepki çekti.

Yayınlanan hutbede yılbaşı kutlamalarının dinen sakıncalı olduğu vurgu yapılırken hutbede şu ifadeler yer aldı:

“Noel hazırlıkları yanlış tutum”

“Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel Baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım. Kötülüklerin anası olan alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim.”

Yılbaşı kutlamalarının dinen uygun görülmemesi üzerine yayınlanan hutbeye Şarkıcı Volkan Konak’tan tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a göndermede bulunan Konak, sosyal medyada sert ifadeler kullandı.

Çok sinirlenen Volkan Konak, paylaşımında şunları söyledi:

“Size yakışır”

“Atatürk’ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat; insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sekterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. “Bir kadeh de sizler için içiyorum” Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…”

İSLAM’A KİNLERİ BİTMİYOR

Bu şahsa sormazlar mı? Atatürk’ün kurduğu diyanet başkanlığı patates mi yetiştiriyordu? Aynı işlevi yapıyordu. Diyaneti Atatürk kurdu diye İslam’ı değil de sizin keyfinizi mi anlatacak?

Bunlara sanatçı diyen kafaya yazık!

İşte geçmişte böyle bir Diyanet istiyorlardı. Şimdi zorlarına gidiyor.

PAYLAŞ
Etiketler

4 YORUM

  1. Avatar
    Hasan Genç

    Öneri: Diyanet kaldırılsın!
    Yerine “Alimler meclisi” kurulsun ve bu meclisi “Şeyhülislam” yönetsin. O zaman bu tür sorunlarda ortada kalkar.

  2. Avatar

    “Atatürk’ün kurduğu diyanet” lafa bak ,akıl seviyesini anla, kemal olmasaydı hilafet ilga edilmeyecek ,diyanete de gerek kalmayacaktı ….

  3. Avatar

    Sahi…karadenizdeki pontus rum devletinin artıkları ne oldu