4. Sınıf Türkçe Ders Kitabında Ahlaksız Kareler

   Doku yayınlarından çıkan ve Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulunun onayından geçmiş olan 4. sınıf Türkçe Ders kitabında skandallar bitmiyor. 3 çeşit hazırlanan kitap muhtemelen Türkiye’de bölgesel olarak ayrılarak dağıtılıyor. Hazırlanan ikinci seri kitapta ahlaksız kareler ön plana çıkıyor.
KÜÇÜK BEDENLERİN ÇIPLAK RESİMLERİ
    Daha ergenliğe yeni yeni adım atan çocukların okuduğu Türkçe kitabına Türkçe ile yakından uzaktan alakası olmayan ahlaksız kareler yerleştirdiler

PATENLE TÜRKÇE NE ALAKA?
   Yukarıda gördüğünüz üzere Türkçe kitabında patenle alakalı bilgiler paylaşılıyor ve bu bahaneyle ahlaksız kareler yerleştiriliyor. Bu daha bir şey mi, hele şuna bir bakın:
(4.sınıf ikinci seri Türkçe çalışma kitabı)

SUBLİMİNAL MESAJ
   Çıplak bir kadın ve erkek patenle kayıyorlar. Çıplak kadının TÜRKÇE(!) ders kitabına koyulması ayrı bir skandal, karedeki subliminal mesaj ayrı bir skandal. Resim öyle bir açıdan veriliyor ki kadın (çok afedersiniz) eliyle erkeğin cinsel organına uzanıyor. (Resim öyle düşünmeye sevkediyor) Ve resmin çocuklar tarafından incelenmesi, bunun hakkında ne düşünüldüğü soruluyor.
TÜRKÇE DERS KİTABI AMA AHLAKSIZLIKLA DOLU
   Yukarıda da dediğimiz gibi Türkçe ile bunların ne alakası var? Alaka düzeyini geçtik bu karelerin bir ders kitabında ne işi var?
   Kitabın orjinalini buradan inceleyebilirsiniz

BÜTÜN SIKINTI MİLLİ EĞİTİM TALİM VE TERBİYE KURULUNDA

   Harici yayınevlerinin hazırladığı kitapları Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu onaylıyor, onaylandıktan sonra 5 yıl boyunca ders kitabı olarak okutulabiliyor.
   TALİM VE TERBİYE KURULU KİMİN/KİMLERİN İŞGALİ ALTINDA?
   TALİM VE TERBİYE KURULU KİME HİZMET EDİYOR?
   TALİM VE TERBİYE KURULU NİÇİN DENETLENMİYOR?
   TALİM VE TERBİYE KURULUNUN BU SAÇMA ONAYLARINA DUR DENİLMEYECEK Mİ?

BİMER ŞİKAYET HATTI

   Mutlaka şikayet ederek bu saçmalığa dur diyelim.
 Şikayet Hattına gitmek için tıklayın
   Örnek Şikayet formu:

   “Doku Yayınlarından çıkan ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçerek okullarda okutulan 4. sınıf Türkçe kitabın ikinci serisi ve aynı serinin çalışma kitabında kitabın içeriği ile de alakası olmayan, çocuklarımızı ahlaki yönden olumsuz etkileyecek cinsel çağrışımlara sebep olacak ahlaksız kareler bulunmaktadır. Bale başlığı altında çocukların çıplak bedenleri görsellerde sergilenmektedir. Aynı serinin çalışma kitabı 87. sayfasında çıplak kadın bedeni görseli bulunurken subliminal mesaj da içermektedir. Çocuğumun ve çocuklarımızın ahlaki yönden olumsuz etkilenmemesi için bu yayınevine ait kitapların toplatılmasını, bu yayınevine onay veren Talim ve terbiye kurulunun araştırılmasını arz ederim”

   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ