MEVLANA HAZRETLERİNE BÜYÜK AYIP

  Bütün dünyada görüşleri ile Milyonlarca insanın gönlünde taht kuran alim ve mutasavvıf Mevlana Hazretlerine büyük bir saygısızlık yapılıyor.

   Mevlana Hazretlerinin ve etrafında bulunan kabrirler yapılan müzenin içerisinde bırakılmış. Müzeye giriş paralı olduğundan kabrin yanına yaklaşmak isteseniz bile para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yani devlet adeta türbe işletiyor. Mevlana Hazretlerinin türbesi darphaneye bağlı bir kurummuş gibi para basıyor.

   Aldığınız bilet ile kurulmuş gişelerden geçiyorsunuz. Bu da ayrı bir terbiyesizlik…


   Burada önemli olan husus şudur. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden Mevlana Hazretleri için geliyorlar. Yani eğer kabir ayrı, müze ayrı olursa müzeye giren belki de yok denecek kadar az olurdu. Ancak Mevlana Hazretlerinni kabri müzeye dahil edilmekle büyük bir gelir elde edilmesinin önü açılmış oldu.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

   İstanbul’da Eyyüb Sultan adı ile maruf büyük sahabe ve bir çok evliyanın kabri bulunmaktadır. Hiçbirisinde bu tür bir uygulama yapılmamaktadır ki doğru olan da budur. Ayrıca Türkiye yasalarına göre türbe işletmek yasaktır. Ancak gördüğünüz gibi devlet kendi eli ile türbe işletmektedir. Kılıfı da kabrin müze içerisinde olmasıdır.

Devlet yetkilileri bu uygulamaya bir an önce son vermelidirler. Mevlana Hazretlerinin kabri ya müzeden ayrılmalı ya da ücret kaldırılmalıdır

www.ismailaga.info

 

PAYLAŞ