DİYALOG ADINA PEYGAMBERİN TORUNLARINA SAYGISIZLIK

   Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi birleştirilerek inanç parkı kurulacak
‘Barış ve Diyalog’ adı altında başlatılan ifsad faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Milli Gazete’nin ‘İfsad bahçesi’ haberiyle duyurduğu Zeynelabidin Cami ile ve Mor Yakup Kilisesisini birleştirme projesi sürüyor. Projeye ilgi çekmek için basın yoluyla yapılan tanıtım durmak bilmiyor. Yer altındaki kiliseleri yer üstüne çıkarmayı marifet sayan yetkilerin dillerinden düşürmedikleri kelime ise hoşgörü.

   Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2000 yılında başlayan “İnanç ve Kültür Parkı” projesinin tanıtım faaliyetleri aralıksız sürüyor. Cami ve Kiliseyi birleştirme projesi olarak görülen proje kapsamında Mor Yakup Kilisesi ve Zeynelabidin Camisi birleştirilerek, inanç parkı haline getirilecek. Bu projenin neye ve kime hizmet ettiği ise ortada.

Manastırın kazı ve roleve çalışması tamamlandı

   Kaymakam Murat Girgin, Mor Yakup Kilisesi ve Zeynelabidin Camisi birleştirilerek, inanç parkı haline getirileceğini belirtti. İlçede büyük bir tarihi hazinelerin bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Murat Girgin, ”Bir yandan dünyanın ilk eğitim üniversitesi olan Mor Yakup Manastırı bir yandan da Hz. Muhammed’in (SAV) torunu olan Hz. Zeynelabidin ve kız kardeşi Hz. Zeyneb’in türbelerinin içinde bulunduğu Zeynelabidin Camisi bulunmaktadır. Ayrıca ilçede bulunan Morevgin Manastırı da ayrı bir tarihi zenginliği temsil etmektedir. Bütün bunları ilçenin turizmini geliştirmek ve kötü imajı silmek için devam eden restorasyon ve kazı çalışmaları bütün hızı devam ediyor. Şu anda Harran üniversitesinden daha eski bir tarihi bulunan Mor Yakup Manastırı’nda kazı ve roleve çalışması tamamlandı.” dedi

Herşey ‘para’ için

    İnanç Turizmi adı altında yeraltındaki bütün kiliseler yer üstüne çıkarılıp restore ediliyor. Mor Yakup Manastırı ile Zeynelabidin Camisi ile birleştirip bölgenin ilk inanç parkı haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Kaymakam Girgin, “Önümüzdeki yıldan itibaren bu tarihi değerleri turizme açacağız. Kültür inanç park projesi dinler arası hoşgörüyü ve kardeşliği yansıtıyor. Proje Nusaybin için çok önemlidir. Bunu yaptığımız zaman Nusaybin kötü imajını silip inançların ve kültürlerin merkezi haline gelir.”şeklinde konuştu.

Hoşgörü dillerden düşmüyor

   Yunanistan’da tek bir cami bulunmazken, Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay ise Mor Yakup Manastırı ile Zeynelabidin Camisi’nin inanç ve kültür parkı haline dönüştürmek için 12 yıldır devam eden kazılarda önemli bir tarihi gün yüzüne çıkarttıklarını söyledi. Beliktay, ”Kültür İnanç Parkı projesi kapsamında değerlendirme altına alınan proje, bu iki tarihi mabedi eski geleneklerin hoşgörüsü doğrultusunda, iki avluyu bir araya getirme projesidir. İnşallah bunu başardığımızda Nusaybin terörle değil inanç ve kültür parkı ile dünyaya örnek olacak bir kent haline gelecektir.”

PEYGAMBER TORUNLARI BOŞUNA SEÇİLMEDİ!

   Bakınız içerisinde Peygamber Efendimizin torunlarına ait olan türbelerin bulunduğu bir cami ile kilise birleştirme çabası boşuna değil. Çok büyük bir mesaj vermek için bunu yapıyorlar. Amaç “HIRİSTİYANLIĞI HAK OLARAK GÖSTERMEK, GÖSTEREMESE DE SEMPATİKLEŞTİRMEK VEYA KARŞI DÜŞÜNCELERİ KIRMAK”

BU BELAYI BAŞLATANLARDAN ALLAH HESAP SORSUN

   Şunu iyi bilin ki, diyalog adına ne ihanet yapılıyor ise vebali bunu başlatanların boynundadır. Bu vebal ve günahtan paylarına düşeni almaktadırlar. Allahu Teala, ya hidayet versin ya da Kahreylesin de Ümmet-i Muhammedi şerlerinden muhafaza eylesin….

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ