İhsan Eliaçık Miracı inkar ediyordu Miraca sarıldı

ihsan eliaçık   Biz sizlere batılın her zaman çelişkide olduğunu söylüyoruz. Buna bir çok örnek verebiliriz ama mesela Abdülaziz Bayındır’ın sadece gay hakkındaki çelişkilerine bir göz atabilirsiniz. BURADAN

   İhsan Eliaçık’ı ise sizlere daha önce deşifre etmiştik. BURADAN BAKABİLİRSİNİZ

   Şimdide çıktığı ekranlarda bağıra bağıra inkar ettiği miraca sarıldı… Daha önce geçen bir diyaloğu şöyle:

   Hulki Cevizoğlu: Diğer kandil geceleri ile ilgili ne diyebilirsiniz? İhsan Eliaçık: Kandil gecesi karanlığı aydınlatan şey demektir. Kandili kendi içimizde aramalıyız.

   Hulki Cevizoğlu: Müslümanların bu geceleri kutlamasının bir sakıncası var mı? İhsan Eliaçık: Dinden sayarsanız bunları bidat olur. Bu geceleri kutlamanın sosyolojik bir anlamı vardır ama dinden değildir. Peygamberimiz hiçbir kandil gecesini kutlamamıştır. Bu dinden olsa Peygamberimiz bunu yapardı zaten.…Bana göre Türkiye laik bir devlet değildir. Türkiye’nin bir dini vardır ve o da “Diyanet dini”dir. Mezarlarla, ritüellerle ilgilenen bir kurumdur. İslam’ın esas mesajı ritüellerin icrasında değil anlamındandır. Adalet, mülkiyet ve velayet temellerindedir İslam’ın esası. (Hulki Cevizoğlu (Notlar) – 25 Ağustos 2012)

   Tüm bu açıklamaları yapan Eliaçık Dün Gezi Parkta kandil programına kıtıldı. Taksim’de Kandil simidi dağıtılıp Kur’an okundu. Ve özellikle twitter adresinden çağrıda bulundu.

   Bazılarınız: Ne olmuş işte miraca davet etmiş diyebilir. Mesele bu değildir. Mesele bu ilahiyatçıların insanların zihnini bulandırmak için herşeyi inkar etmeleri, işlerine gelince inkar ettikleri şeye sarılmalarıdır. Her zaman dediğimiz gibi: Batıl çelişkidedir…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ