Red Bull içeriğinde iğrençlik

   Sosyal medyada çok ilginç bir haber dolaşıyor. Gençlerin “enerji içeceği” diye içtiği bir içeceğin aslında çok iğrenç maddelerden müteşekkil bir şey olduğunu ortaya koyan iddialara RedBull’dan bir yalanlama gelmiş değil. İşte o iddia:

Longhorn Firması tarafından yapılan bir araştırma Red Bull, Monster vb. enerji içeceği markalarını test etmiş. Buldukları şey midenizin düğümlenmesine neden olabilir. İçeceklerin gerçekten de boğa spermi içerdiğini bulmuşlar.Taurine boğaların karaciğerinde, sperminde ve idrarında mevcuttur. Kesin olan şu ki Red Bull gibi enerji içeceklerinde kullanılan taurine bu kaynaklardan elde edilir.

RedBull’un Gerçek Yüzü!
Peki işin aslı, RedBull’un bulunuş ve büyüme hikayesindeki kadar masum mu?

Fransa ve Danimarka, Glukuronolakton isimli oldukça tehlikeli ve yüksek miktarda enerji sağlayan bir kimyasal içerdiği gerekçesiyle RedBull’u yasakladı.

Bu kimyasal, ilk olarak ABD tarafından Vietnam’daki askerlerine enerji sağlamak ve konsantrasyonları arttırmak için kullanılırken, anında enerji vermesiyle tanınıyor. Vücutta bulunan doğal kimyasallardan birisi olan ve vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan kimyasalın yüksek miktarda alımı ise ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Türkiye henüz hiçbir önlem almadı!

Tıbbi destek olarak doktor kontrolünde kullanılmadığında bu kimyasalın nasıl etkileri olduğu da Amerikan askerlerinin üzerinde görülmüştü. Şiddetli migren, beyin tümörleri ve karaciğer yetmezliği.
İçerdiği bu kimyasal sebebiyle spor yaptıktan sonra kullanılması oldukça riskli olan RedBull, bu gibi durumlarda ani krizlere yol açabiliyor.

Özellikle kalpten pompalanan kalp miktarını arttıran RedBull, ani beyin kanamalarına da yol açabiliyor. Ayrıca alkol ile birlikte kullanılması da karaciğerde büyük yıkımlara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca, RedBull’un düzenli tüketimi dönüşü olmayan sinirsel rahatsızlıkları tetikleyebiliyor.

Özellikle gençlerin yoğun olarak kullandığı RedBullun insan vücudu için saatli bir bomba gibi olduğu uzmanlarca ifade edilirken, Sağlık Bakanlığının RedBull ile ilgili bir önlem alıp almayacağı merak ediliyor.

PAYLAŞ