Peygamberimiz yıllar önce söylemişti, tıp yeni anlıyor

   Bu kare bir hastanenin hijyene uyulması için astığı bir levhaya ait. Tabelada dikkati çeken husus parmak aralarının da temizlenme konusu. Resimle de  desteklenen levhada bizim parmak aralarını hiallallemek olarak bildiğimiz şekilde parmakların arasının yıkanma şekli gösteriliyor.
   Sünnet deyince kimse umursamaz ama hijyen deyince yapılıyor. Aslında bütün sünnetleri levha yapıp asmak lazım çünkü sağlık sünnette…
   Bu gerçeği bizim Peygamberimiz, önderimiz, rehberimiz hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 1400 küsur yıl önce tüm insanlığa tatbik ederek göstermişti.
   “Abdesti güzel al, parmaklarının aralarını hilalle, oruçlu olmadıkça istinşakta mübalağa et.” (Tirmizi ve diğerleri sahih demiştir. Beş İmam rivayet etmiştir)
   İmam-ı Ahmed hariç beş imamın rivayet ettiği hadisi şerifte de ayak parmakların aralanması vardır: Müstevrid b. Şeddad’ın hadisi: “Dedi ki: Resulüllah (Aleyhisselamı) gördüm, abdest alınca küçük parmağı ile ayaklarının parmaklarını hilalledi.”
   Ellerin parmak aralarının hilallenmesi (temizlenmesi) kuvvetli sünnetir. Sonradan anlaşılmıştır ki, eldeki kirlerin biriktiği yuvalar parmak aralarıdır.
   Bu durum dinimizin güzelliği ve Peygamberimizin gösterdiği sayısız mucizelerden birisi elbette ancak din adına ahkam kesen hadis ve sünnet inkarcıları için de bir ibret değil midir? 
   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ