Bakara 25 ayet Meali

وَبَشِّرِ الَّذِين آمَنُواْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقاً قَالُوا هَذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِن قَبْلُ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهاً وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

İman edip de iyi salih amel (Allah’ın rızasını kazanmak için yapılan ibadet ve güzel işler) işleyenlere içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedi kalıcılardır.

(Bu ayette, dünyada Müslüman olup Allah’ın rızasını kazanaak amel ve hasenatta bulunup mümin olarak ahirete göçen kimselerin alacakları mükafatalr anlatılmış, orada cennetliklere verilen nimetlerin dünyadakine benzediğine işaret edilmiştir. Ancak, ahiret nimetlerinin dünyadakilerle aynı olduğu düşünülmemelidir. Nitekim Buhari’nin “Bedü’l-halk” bahsinde rivayet ettiği birhadiste “Cennet ehline gözlerin görmediği, kulakların işitmediği, kalplerinden bile geçmeyen nimetler verilir” denmiştir)

PAYLAŞ