Nureddin Yıldız’ı tanımanızı sağlayacak iki kitap

  Sizlere tavsiye edeceğimiz bu iki kitaptan bir çok bid’at görüşü ve sahibini tanıyacağınız gibi Nureddin Yıldız’ın söylemlerini ve görüşlerini anlayabilecek, kendisi hakkında fikir sahibi olacaksınız.

İTTİHATDAN İHTİLAFA

   Dünya varolduğu müddetçe Hakk kaim olduğu gibi batılda var olacaktır, zira bu camiü’l-ezdad olan Hazret-i Allah’ın bir hikmetidir. Elbette küfrün ve batılın hiç bitmeyecek olması, hakkın üstün olmayacağı manasına gelmemektedir. Tarih boyunca ne zaman Ehl-i Sünne ve’l Cemaat çalışmış, didinmiş, ehl-i dalalete ve ehl-i bidate karşı teyakkuzda olmuşsa batıla karşı galip olmuşuz. Lakin ne zaman kemiyyete aldanıp, çokluk davası güdüp, çalışmayı ve ilim tahsilini elden bırakmışsak, dalalet ehli bizi mağlup etmiştir.
   Oryantalistlerin ve içimizdeki ehl-i dalaletin çalışmaları sayesinde itikadı umdeler unutturulmuş, böylece İslam düşmanları belki de tarihinin en büyük muvaffakiyetini elde etmiştir: Müslümanın Müslümana güvensiz akışları.
Bu bataklıktan kurtulmanın nihai yolu: Niyet-itikad-amel tashihidir ve bu hayat nizamını ve kalplerin birliğini getirir ve bu da inananların zaferine açılan kapının anahtarıdır.

HAKK DİNİN BATIL YORUMLARINACEVAPLAR

   Günümüzde, Peygamber (s.a.v.) Efendimiz ve Ashâbını sıradan insanlar seviyesine indiren, fıkıh ilmini ve mezhepleri bir kenara iten, sünnete “seçmeci” yaklaşım sergileyen, Kur’ân’ı ise hevâ ve hevesleriyle yaptıkları yorumların nesnesi hâline getiren bir takım kimseler ortaya çıkmıştır.Bunların yanında hakları olmayan bir ‘hoşgörü’ ile kelime-i tevhîdin bütünlüğünden tâvizler veren, diğer yandan Ashâb-ı Kirâm’a sövmeyi din edinmiş toplulukları ‘Ehl-i Beyt Mezhebi’ adıyla müslümanlara kabul ettirmeye çalışan kimseler çoğalmıştır. Hakk Dînin Bâtıl Yorumları, bu konularda, samimi müslümanlara iyi bir kılavuz olacaktır.
   Kitapta ayrıca Kader, Kabir Azâbı, Türbe Ziyareti, Kadın Hakları, Recm, Faiz, Organ Nakli, Mûsiki, Namazların irleştirilmesi, Cuma Namazı, Kadınların Özel Halleri gibi pek çok güncel mesele, İslâmî zâviyeden incelenmiştir. Necip Fazıl’ın “Nefeslerimizle buzdan dağları erittik; erittik ama, ortalık da çamurdan geçilmez oldu.” şeklinde tabir ettiği portreyi, kara tablo çizmek için değil; “bâtılı bâtıl bilip ondan kaçınmak” adına sizlere sunuyoruz.

PAYLAŞ