Bakara 91 ayet Meali

وَاِذَا ق۪يلَ لَهُمْ اٰمِنُوا بِمَٓا اَنْزَلَ اللّٰهُ قَالُوا نُؤْمِنُ بِمَٓا اُنْزِلَ عَلَيْنَا وَيَكْفُرُونَ بِمَا وَرَٓاءَهُ وَهُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِمَا مَعَهُمْۜ قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ اَنْبِيَٓاءَ اللّٰهِ مِنْ قَبْلُ اِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِن۪ينَ 

Kendilerine, “Allah’ın indirdiğine iman edin” denilince, “Biz sadece bize indirilene inanırız” derler ve ondan başkasını inkâr ederler. Halbuki o Kur’an, kendi ellerinde bulunan Tevrat’ı tasdik eden hak kitaptır. (Resulüm!) Onlara, “Şayet siz gerçekten inanıyor idiyseniz daha önce Allah’ın peygamberlerini neden öldürüyordunuz?” deyiver.


   Bir önceki Bakara 90. ayette Yahudilerin, Peygamberliğin kendilerinden olmayan birine gelmesi sebebiyle kıskançlığa düşerek vahyi inkar ettiklerini ifade ettikten sonra bu ayetle de: “Peygamberin kimden olduğunun peşine mi düştünüz, mühim olan Allah’ın indirdiğidir” denmekte ama bu çağrıya da kulak tıkadıkları ifade edilmektedir. Yahudilerin kıskançlığı ve ırkçı yaklaşımına vurgu yapan bu ayetler dikkat çekicidir.

PAYLAŞ