Ezber gücünü kuvvetlendirmek için yapılacak terkipler

   Aşağıdaki terkip hususunda Kelbi (Rahimehullah) şöyle demiştir: “Benim bir çocuğum vardı, Kur’an-ı Kerim’i hiç ezberliyemiyordu. Ne zaman bir ayet ezberleyecek olsa hemen ardından unutuyordu. (Ben bu durumdan sıkılmışken) Gece rüyamda birisi bana bu terkibi yapmamı söyledi. Ben de bunu yaptım ve o zemzem suyunu çocuğuma içirdim. Allah’u Teala’ya hamdolsun ki, çocuğum neyi okursa ezberleyen birisi oldu” (Gazali, Muhammed en-Nazıli, Hazinetül Esrar ve Celiyyetü’l ezkar, sh 69)

ŞU 3 TARİF DE ÖNERİLİR:

1- Bir bardak su üzerine 786 kere Besmele-i Şerife okunup, ezberi zayıf olan kişi 7 gün boyunca güneş doğarken bu sudan içerse Allah’u Teala’nın izniyle zekası kuvvetlenir.

2- İnşirah (Elemneşrah) suresini misk, zaferan ve gül suyu karışımı ile temiz bir porselen tabağa yazılıp ardından bu yazı su ile bzoularak zekasının artması istenen kişiye içirilirse Allah’In izniyle ezber yapması kolaylaşır.

3- Yasin Suresi misk ve zaferan karışımı ile temiz bir porselen tabağa yazılıp sonra da gül suyuyla bozulup, kişiye 7 gün boyunca içirilirse Allah’ın izniyle okuduklarını kolayca ezberler.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ