Hasan Efendi hz: Herkes İşine Baksın

Cübbeli Ahmet Hocaefendi sayfasında şu paylaşımı yaptı:

Cübbeli Ahmet Hoca CNN Türk programından döndükten sonra 02:57 itibariyle Salâtü’l-Fâtih Kitabının Arapça kısmının tashîhlerini yapıyor. Sabah da inşâallâh Mahmûd Efendi Hazretleri’mizin “Kur’ân-ı ‘Azîm ve Soru Edatlı Kelime Mânâsı” Kitabının 6. ve son cildine tefsir ekibi ile birlikte çalışacak. O işine bakıyor, herkes işine baksın!

Nitekim geçenlerde Hasan Efendi Hocamız mahdûmu Abdullah Kılıç Hocaefendi’ye: “Bir şey mi söyleyeceksin, niye öyle baktın?” diye sormuş. O da: “Hayır babacığım siz baktınız diye baktım, siz mi bir şey buyuracaktınız?” diye cevap vermiş. Bunun üzerine Hasan Efendi Hocamız: “Bir şey mi bekliyorlar?” diye sormuş. O da “Hayır bir şey beklemiyorlar” deyince Hasan Efendi Hocamız: “Hilâfet mi bekliyorlar… herkes işine baksın!” buyurmuş.

Artık bundan sonra parolamız: “Herkes işine baksın!!!”


Dikkat çeken husus birilerinin Hasan Efendi hzretlerinden hilafet beklemesi veya hayatındayken kendisini seçmesini istemesidir. Yakınındaki birilerinin böyle bir arzusunun olduğunu anlıyoruz. Hasan Efendinin işaret ettiği nokta çok mühim.

Herkes işine baksın!

PAYLAŞ
Etiketler