İsrailli yazar subaydan itiraf

“İsrail’i Sevin, Filistin’i Destekleyin” kitabının yazarı, İsrail Savunma Kuvvetleri yedek subaylarından Bay Avishai Cohen:

İsrail İçin Savaşa Gidiyorum. Filistinliler Düşmanım Değildir. Ancak savaşa girmeden önce şunu açıkça söylemek isterim: “Kaçınılmaz” diye bir şey yoktur. Bu savaştan kaçınılabilirdi ve hiç kimse bunu önlemek için yeterli çaba göstermedi. İsrail barış yapmak için yeterli çabayı göstermedi;

Batı Şeria’daki Filistin topraklarını yeni fethettik, yasadışı yerleşimleri genişlettik ve Gazze Şeridi’ne uzun vadeli bir kuşatma uyguladık. İsrail, 56 yıldır Filistinlileri baskıcı askeri yönetime maruz bırakıyor.

Kitabımda şunları yazdım: “İsrail toplumu, oğullarının ve kızlarının kanının nerede ve neden döküldüğü konusunda kendisine çok önemli sorular sormak zorundadır. Mesihçi bir dinsel azınlık bizi çamurlu bir bataklığa sürükledi ve biz de Hamelin’den gelen kavalcı gibi onları takip ediyoruz.”

Geçen yıl bu sözleri yazdığımda, çamura ne kadar battığımızı, bu kadar kısa sürede ne kadar çok kan dökülebileceğini fark etmemiştim.


Azıcık aklı olan bu yahudilerin bir bataklık içinde debelendiğini görür…

PAYLAŞ
Etiketler