PATRİKHANE’DEN SİTEMİZE ‘ÖRTÜLÜ’ CEVAP

Haziran ayında ‘İsmailağa’ya uryan tuzak’ başlığı altında bir yazı yazmıştık. Yazımızda:

”Fener Rum Patrikhanesi, Hıristiyan cemaatinin kadınlarına, gayri ahlaki bir vaziyet ile İsmailağa ve çevresinde dolaşmaları için emir verdi. Hedef İslami konulara hassas olan halkın maneviyatını zedelemek, insanların ahlakını bozmak…

Çarşamba esnafından bazıları da bu bilgiyi doğrular nitelikte: ”Son seneler bir gariplik var! Yaz ayları gelip sıcaklar başladığı zaman, yabancı oldukları hemen anlaşılabilen kadınlar ikişer ve üçer kişilik gruplar halinde İsmailağa camii ve çevresinde tur atıyorlar.” diyorlar.
Hatta bazılarının o kadar dikkatini çekmiş olmalı ki:”Aşağıdan gelip tekrar aşağıya doğru gidiyorlar.” diyen bile var.” satırlarına yer vermiştik.

Patrikhane sözcüsü Peder Dositheos da ‘çirkin bir şey’ diyerek iddiaları reddetmiş: ”Patrikhaneye bile çok iyi giyinmeyen turistler gelebiliyor, biz de böylelerini patrikhaneye almıyoruz” demişti.

Fener Rum Patrikhanesi, sitemizin bu iddialarına Maçka’da bulunan ve 88 yıl aradan sonra ibadete açılan, medyanın yoğun ilgi gösterdiği Sümela Manastırından cevap verdi.

Fener Rum Patrikhanesi lideri Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinde başörtülü turistlerin yoğun olması dikkatlerden kaçmadı.

İddialara göre Patrikhane, medyanın yoğun ilgisini dikkate alarak ayine gelen özellikle bayanların, çok etkili sıcaklara rağmen giyimlerine dikkat etmelerini, kapalılık derecesinin muhafaza edilmesini istedi. Böylelikle kamuoyuna mesaj verilmekle birlikte İsmailağa’nın iddialarına da cevap verilmiş oldu.


www.ismailaga.info

PAYLAŞ