Fener Patriğinin Trabzon şovuna Cübbeli Hoca’dan tepki

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nda, 9’uncusu düzenlenecek ayini yönetmek için Trabzon’a geldi. Havalimanından Trabzonspor atkısı ile çıkan Bartholomeos, “Şampiyon kim olacak yüzde 100 belli” dedi.

Efkan Başkan adındaki bir iş adamı, Bartholomeos’a “ekümenik” vasfıyla isminin yazılı olduğu Trabzonspor şampiyonluk forması, kaşkol ve maske hediye etti.

Cübbeli Ahmed Hoca olaya anında itiraz ederek uyardı:

Trabzon’umuzu, Bartholomeos’un ekümenikliğini kutlama yeri yapan Efkan isimli şahsı da bu görüşte olan diğer şahısları da dînimizin ve devletimizin hassas olduğu konularda yanlış yapmamaya dâvet ediyorum.

Milliyetçiliğin merkezi kabûl edilen Karadeniz’de ve özellikle Trabzon’da Bartholomeos’u formayla karşılayıp üzerine de devletimizin sınırlarını aşan bir patriklik yetkisini ifâde eden “Ekümenik” tâbirini yazan bir zihniyet aslâ kabûl edilemez ve Trabzonspor’un forması buna âlet edilemez. Bundan bütün Müslümanlar rahatsız olmuştur.

Ekümeniklik projesi İstanbul’da Suriçi’nde Vatikan gibi müstakil bir devlet kurulup buranın Hristiyanlaştırılması için hedeflenen bir oluşumdur. Bu takdirde Fâtih, Yavuz ve Kânûnî dâhil bütün pâdişâhlarımızın ve birçok ulemâ ve evliyâmızın kabirleri dâhil Hristiyanların eline geçme tehlikesi vardır.

Böyle bir ünvânı Fener Patriği’ne lâyık gören bir kişi şuurlu bir Müslüman ve Trabzonlu olamaz. Bu zihniyete mensûb olanlar olsa olsa gâvur pabucu yalayan ve İslâm kimliğini hiçe sayan şahıslar olabilir.

PAYLAŞ