Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ve çarpık İslam anlayışı


Mehdi a.s inkar sempozyumu hakkında bir yazı yayınlamıştık. BURADAN BAKABİLİRSİNİZ
   Bu sempozyuma katılan ve fotoğrafta da ortada yer alan Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, akademik çevrelerde sünni bir Selçuklu ve İslam tarihçisi olarak bilinir, ancak Karaalinin yazısında da görüldüğü gibi “Mehdilik İslam dışıdır. Bu itibarla Hz. Mehdi durumunun İslam a diğer mitolojilerden girdiğini iddia eder ve Hz. Mehdi yi inkar eder..
İKİNCİSİ: Aynı zamanda http://www.akasyam.com/mobil/ahmet-yasar-ocak-islam-tarihi-islam-degildir-8057/ sitesinde görüldüğü gibi “İlahiyat Fakültelerinde, yapılan çalışmaların, tarih metodolojisinden habersiz ve sadece inanç temelli olduğunu vurgulayan Yaşar Ocak, “Hadis metinlerini sadece sosyal tarih açısından okuyup inceleyebilmeliyiz. Kur’an-ı Kerim’i sosyal tarih kaynağı olarak okumalıyız. Artık şunu öğrenmeliyiz: İslam Tarihi, İslam değildir.” demiştir. İslam Tarihini sanki haşa alalade bir konuymuş gibi yalnızca Batının uydurduğu kurallarla incelememiz gerektiğini söyler. Sorulması gereken soru hangi sıfatla ve hangi cüretle böyle bir açıklama yapabildiği.. Ve bunun da İslam ı sulandırma ve haşa değersizleştirme politikası olup olmadığı…
ÜÇÜNCÜSÜ: Hz. Hızır hakkında Kehf sûresinin Musa kıssasında, “Allah’ın büyük kullarından bir kul” olduğu ifâde edilmesine karşın, yine kendisinin yazdığı “İslâm-Türk İnançlarında Hızır Yahut Hızır-İlyas Kültü” kitabına http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/yasam/309770/Faydali_bilgiler…_Hizir.html sitesinde atıfta bulunulmuştur. Cumhuriyet.com “Tarihçi Prof. Ahmet Yaşar Ocak’ın konuyla ilgili eşsiz çalışması (“İslâm-Türk İnançlarında Hızır Yahut Hızır-İlyas Kültü”, 1985) temelinde aktaralım!..” dedikten sonraki ilk cümlede “Müslüman halk inançlarında insanüstü meziyetlere sahip efsanevi bir kült şahsiyet olarak karşımıza çıkan Hızır, bir Hristiyan azizin “transformasyonu”dur.” der. Yani haberi hazırlayan Cumhuriyet,com dan Tayfun atay demek ki bu tarihçinin kitabına dayanarak bu anlamı çıkarır.
İhvanlar.net takipçi paylaşımı

PAYLAŞ