Coronavirüs abartılıyor, halka korku pompalanıyor

   Haber kanalları coronavirüs ile yatıp kalkmaya başladı. Her kanalda sözde uzmanlar virüs tartışması yapıp halka korku ve endişe pompalanıyor. Bu pompalamanın neticesini marketlerde ve eczanelerde görmek mümkün. Herkes peçete, kolonya ve dezenfekte ürünlerine hücum ediyor. Buna mukabil talep gören ürünlerin fiyatında yüzde yüz artış var.

   Coronavirüs, grip denilen hastalığın bir üst seviyesi ve özellikle pis insanlarda ortaya çıkıp, hali hazırda hasta olanları daha çok etkiliyor. Dolayısıyla Müslümanların bu konuda bir endişeye kapılması söz konusu olamaz çünkü tavsiye edilen tüm temizlik türlerini biz gündelik hayatımızda zaten uyguluyoruz.

    Bunun yanında halka açık yerlerde dikkatli olup, toplumun dokunduğu yerlere temas etmemek ve temas oluyorsa elleri yıkamak, iş yapılan kişilerle el sıkışmamak icap ediyor. Bir de maske yerine tek kullanımlık eldiven takmak daha mantıklı 😀

    Bugün diğer bir çok hastalıklar daha çok ölüm sebebiyken coronavirüsün abartılarak kaos aracı olarak kullanılması ileride bir aşının/ilacın piyasaya sürülüp çok büyük rantlar sağlanacağının işareti. Hatırlayın, ebola diye bir virüs çıkmıştı ve insanlar çok tedirgin edilmişti. Sonrasında Amerika’nın yıllar önce Ebola aşısının patentini tüm dünyada aldığı ortaya çıkmıştı. Ne hikmetse kısa sürede ortadan kayboldu.

   Yani bir hastalık türediyse ya onu Yahudiler türetmiştir ya da türetmeseler bile Yahudiler ondan rant elde etmesini iyi bilirler.

   Dolayısıyla tevekkül sahibi olarak abartmadan tedbirimizi alarak günlük hayatımıza devam ederiz. Ölüm herkes için mukadderdir. Bu güne kadar ölümden kaçabilen yoktur. Virüsten değil dinsiz/imansız/günahkar/namazsız/amelsiz ölmekten korkalım.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ