Kur’an’a göre ilk kadın nasıl yaratıldı?

Teoriler, varsayımlar yeni bir buluş ve geliştirilen bir teoriyle çürütülebilir özelliktedir. O yüzden ortaya atılan bir teorinin mutlak gerçek olduğuna inanmak akıllıca değildir.

Yani varsayımları ele alıp yaratıcının verdiği haberi yalanlamaya çalışmak insanları avutmaktan, oyalamaktan ve kandırmaktan başka bir şey değildir.

Genç Hoca Kur’an ve hadis-i şeriften yola çıkarak ilk kadının nasıl yaratıldığını izah ediyor ve bu konuda yapılan itirazlara (Caner Taslaman’ı ifşa ederek) cevap veriyor:

Mutlaka izleyin:

Videoda geçen ayetler:

يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَث۪يراً وَنِسَٓاءًۚ

Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan, ikisinden birçok erkek ve kadın üretip yayan rabbinize itaatsizlikten sakının. (Nisa 1)

هُوَ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ اِلَيْهَاۚ

Sizi bir tek candan yaratan, kendisiyle mutlu olsun/sekinete ersin/huzur bulsun diye ondan da eşini yaratan O’dur. (Araf 189)

يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَاُنْثٰى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَـبَٓائِلَ لِتَعَارَفُواٌ

Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, (hucurat 13)

Hadis-i şerif:

“Size kadınlar hakkında hayırlı olmanızı vasiyet edip dilerim. Çünkü kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Bu kemikte en eğri şey üst tarafıdır. Eğer sen eğri kemiği doğrultmaya çalışırsan onu kırarsın. Onu kendi haline bırakırsan daima eğri kalır. Onun için size kadınlar hakkında hayırlı olmanızı vasiyet ederim.” (Buhari, Enbiya:1, Nikah:80, Müslime, Reda’:62, Tirizi, Reda’:11)

PAYLAŞ