Fransa’da Onlarca Cami Kapatıldı

Fransa’da “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiasıyla yılbaşından itibaren 73 cami, özel okul ve iş yerleri kapatıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiasıyla yılın başından itibaren 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığını belirtti. 

Darmanin, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay ülkenin Herault bölgesinde bir cami ve bir özel okul, diğer bölgelerde ise bir dernek ve 9 iş yerinin kapatıldığını kaydetti. Bu yılın başından bu yana toplam 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığını ifade eden Darmanin, ülkede 231 yabancının radikalleştiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.

Anlamsız Kavram: “Radikal”

Fransa’da sürekli gündemde tutulan “radikal İslam” birer politik manivela haline getirildi. Yazılı ve görsel basında, internetteki forumlarda yaşanan ve “radikal İslam”, “İslam terörü” gibi ifadelerin etkin bir biçimde kullanıldığı tartışmalar, Fransız toplumunda iz bırakmış ve bundan istifade ediliyor.

Öyle ki her bir terör saldırısında intikam duygusuyla camilere ve ibadethanelere saldırılar düzenleniyor ya da din adamlarına yönelik sınır dışı etme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Bu durum, henüz entelektüeller arasında “radikal” kelimesinin ne anlama geldiği konusunda dahi bir mutabakat sağlanamamışken, coşturulan yığınların eylemlerinin referans kaynağı olarak bir Ortaçağ zihniyetinin geri geldiği izlenimini doğuruyor.

Buna ek olarak, devlet erkinin de ayrı bir baskı kolu oluşturması, Fransa’daki Müslümanlar için hiç de iyi sonuçlar doğurmayacaktır. (AA,P)

Haberi tersinden okursak, Işid gibi İslam ile alakası olmayan Tağutun askerleri ortaya koydukları terör ile batılıların eline koz verdi. Batı bu fırsatı iyi değerlendiriyor.

PAYLAŞ