Cübbeli Hoca’dan İsmailağa’daki bir hocaya cevap

Cübbeli Ahmet Hocaefendi yaptığı reddiyelerle ses getirmeye devam ediyor. Bu reddiyeler hakikati arayan ve Ehli Sünnet itikadıyla ölmek isteyenler için yol gösterici olsa da rahatsız olanlar da var.

Özellikle reddiye yapılan kişiler ve takipçileri bu durumdan son derece rahatsız. Çünkü yanlış görüşleri ortaya çıkartılarak insanları nasıl aldattıkları deşifre oluyor.

Reddiyeye cevap veremedikleri veya işlerine gelmediği için “ümmetçilik” kavramı arkasına saklanarak konuyu başka yere kaydırmaya çalışıyor, reddiyelerin ümmet içinde fitne uyandırdığını ve böldüğünü iddia ediyorlar.

Yüz binlerce izlenen videolarına yine video ile reddiye yapılınca “önce bizi arasaydı” gibi boş lakırdılar yaparak güya hassasiyet bekliyorlar. Halbuki video ile reddiye yapılınca bile geri adım atmıyorlar da sanki arayınca atacaklar mı?

İSMAİLAĞA’DAN BİR HOCAYA CEVAP

İşte Cübbeli Hocaefendi bunlar uğraşırken bir yandan da cemaatin hocaları kendisiyle uğraşıyor.

Cübbeli Ahmet Hocaefendi 3.12.2022 Cumartesi Bursa’da yaptığı sohbette isim vermeden reddiyeleri eleştiren bir hocaya cevap verdi. Destek olmak yerine uğraştıklarını ifade etti.

“Reddiye yapılacak kişi aranmalıymış, ziyarete gidilmeliymiş” vs şeyler söyleyen bu hoca reddiye yapan kişinin bunu şöhret için yaptığını söylemesi Cübbeli Hoca’yı kızdırdı ve “hadi sen de şöhret ol da 3 sene hapis yat” dedi ve ödediği bedelleri hatırlattı.

REDDİYE YOK, ELEŞTİRİ VAR!

Bu kişi kimdir bilmiyoruz ama ne reddiye yapıyorlar, ne kendi dedikleri gibi arayıp ziyarete gidiyorlar, ne cevap veriyorlar… Hiç bir şey yapmıyorlar ve yapanı kuru kuru eleştiriyorlar.

Bu tavır köstek olmaktır, takoz olmaktır. Hiçbir faydası yoktur.

Cübbeli Ahmed Hocaefendi bu vazifeyi Efendi Hazretlerinden almış ve onun sağlığında da yapmış, men edilmediği gibi devamlı teşvik görmüştür. Cübbeli Ahmed Hocamız bu reddiyelerle çok büyük iş görmektedir ve devam etmelidir.

Bugün cemaatimiz içinde bile bu ehli dalaleti dinleyenlar vardır. Onlara “bu adamı dinlemeyin” dendiğinde “ne sıkıntısı var, göster” demektedirler. Cübbeli Ahmed Hocamızın ilmi reddiyelerini görünce ikna olmaktadırlar.

Dolayısıyla reddiyeler çok mühimdir ve asıl Cübbeli Hocayı bu konuda yalnız bırakanlar utanmalıdır.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ