İşte günümüz Selefi kafası: Sisi'yi destkleyerek Allah'a kulluk ediyorlarmış

İşte Türkiye’ye de burnunu sokmaya çalışan Selefi akımların acınası hali. Darbe zamanında da, şimdi de binlerce Müslüman’ı öldüren zalimden taraf oldular. Vehhabi Selefilerin gerçek yüzü, Tağutla mücadele yalanı…

HABER:

Mısır`da Selefi Davet Hareketi Başkan Yardımcısı Yasir Burhami, cumhurbaşkanlığı seçiminde Darbe mimarı eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi`yi desteklemeleri kararına ilişkin, Bu tercihimizle Allah`a kulluk etmiş oluyoruz” “dedi.

Burhami, Hareket`in siyasi kanadı Nur Partisi`nin sosyal paylaşım sitesinde yer alan konuşmasında, yaptıkları seçimin (Sisi`yi destekleme kararı) en ideal olmadığını ancak mevcut şartlar açısından en uygun seçenek olduğunu savundu.

Bu tercihleriyle “Allah`a kulluk ettiklerini” ifade eden Burhami, her kesimin, “haklarının daha iyi korunması için” Sisi`yi destelemesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevden uzaklaştırılması sürecinde darbe yönetiminin yanında yer alan Selefi Davet Hareketi`nin, bu yönde alınan kararlarına, siyasi olmaktan çok dini nedenler bularak, bağlılarını etkilemeye çalışması dikkati çekiyor.

Hareket ve siyasi kanadı Nur Partisi, 26-27 Mayıs`ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde eski Savunma Bakanı Sisi`yi destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Mursi`ye karşı yürütülen kampanyalarda muhalefet kanadında yer alan Hareket`in siyasi kanadı Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun, 3 Temmuz 2013`te, yönetime el koyduğunu televizyondan açıklayan Sisi`nin arkasında yer alarak, darbe yönetimine desteğini ilan etmişti. AA

PAYLAŞ