Şeyh/Mürşidlerin toplum içindeki en önemli misyonu

İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN GENÇ HOCA ANLATIYOR (YAZI ALTTA)

Kardeşlerim, insanoğlunun yaratılışında “karakter” dediğimiz “bir bireyin ya da topluluğun kendine özgü olan, onu başkalarından ayıran temel belirtisi” vardır “onun davranışlarını belirleyen ana özellik” diye karşılık bulur.

Küçük bir çocuk karakterini önce babasından almaya çalışır. Onun gibi olmaya çalışır. O ne yaparsa onu yapar, taklit eder. Bu çocuk çizgi film izliyorsa dikkat edin karakterini izlediği çizgi film kahramanlarına uyarlar. Onları taklit eder. Yani insanda belli bir yaşa kadar karAkter arayışı olur. Dikkat edin şuan gençler kim gibi giyiniyor, kim gibi olmaya çalışıyor? Ya bir futbolcuya, ya bir şarkıcıya ya da bir fenomene değil mi?

Karakterini bulmaya çalışıyor çünkü.

Karakter arayışında olan kişi mesela bir film izleyen kişi o filmde kendisini en çok etkileyen şahsın hareketlerini yapmaya başlar, onun gibi konuşmaya çalışır.
İşte bu noktada Rabbimizin şu ayetini hatırlayalım: 
   “Andolsun, Allah’ın Resülünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.”

   Allah Resulünde neden örnek var? O neden bir örnek? Çünkü o nasıl yapıyorsa siz de öyle yapın, o nasıl ise siz de öyle olun. Karakteriniz, huyunuz, suyunuz ona göre şekillensin.
Sahabe-i Kiram bu sebeple Resulüllah’a (Sallallahu aleyhi ve sellem) öyle ittiba ediyordu ki, her şeyleri ile ona benzemeye çalışıyorlardı. O vefat ettikten sonra çıkan her problemden “Resulüllah şöyle yapardı, şöyle derdi” diyerek çıkıyorlardı. Resulüllah’ın örnekliğinde o mübarek sahabe kadrosu ortaya çıktı.

   İşte değerli arkadaşlar, Mürşidlerin, şeyhlerin, hocaların toplum içinde üstlendikleri misyonlardan bir tanesi de budur:ÖRNEKLİK, yaşayan bir örnek. Çünkü insanlar gördüğünü-şahit olduğunu okuduğundan daha çok benimser.

   Bu ülkede İslamı yok etmek isteyenler iktidarı ele geçirince ilk olarak ne yaptılar: Toplum içinde kalemi kuvvetli, halk içinde muteber hocaları hain ilan ettiler, itibarlarını yıktılar. Köyde kasabada ne kadar toplum içinde itibar edilen hoca varsa hepsini astılar. Neden? Toplum kendisine uyacak, örnek alacak alim bulamasın diye.

   Günümüzde de yapılan bundan farksızdır. Mürşidleri, hocaları itibarsızlaştırıp insanlığın önünden alınca kim kalıyor? dinsiz donsuz sanatçılar, şarkıcılar, oyuncular.

   Gençlik futbolcuları, şarkıcı türkücüleri değil de Allah’ın salih kullarını örnek alsaydı top için değil zikir için toplanacaktı. Gece eğlencelerine değil gece namazlarına akacaktı. İtin kopuğun peşinde kötü alışkanlıklar değil güzel insanlın arkasında iyi huylar edinecekti.

   İşte mürşidlerin toplum içindeki rolü budur: Yaşayan bir örnek… Özellikle ona tabi olanlar, onu örnek alanlar Allah Resulünün sünnetlerini, ahlakını, yaşantısını onda görürler. Onun gibi olmaya çalışırlar. Dolayısıyla iyi bir kul olurlar.

   Bugün tüm kara propagandaların şeyhler, tarikatlar ve hocalar üzerinde dönmesi boşuna değildir. Wikiliks belgelerinde geçtiği üzere Türkiye’de sahte tarikatlar kurmak için Mossad milyonlarca dolar aktarmaktadır. Sahteyi koy, ya milleti gerçeğinden uzaklaştırıp istediğin sapık yola kanalize edersin ya da bir gün patlatırsın halkın şeyhlere tarikatlara olan itimadını yıkarsın.

Çok oyunlar dönüyor.

   Mesela pir Muhammed Hüseyin hakkında uyarmıştık. Adam hemen tv kurdu, bedava kitapları dağıtılıyor. Şeyh ayağına yatıp diğer tarikat yollarını inkar ediyor, hanefiyim deyip mezhepleri inkar ediyor. Daha önce ispat ettim. Kur’ana karşı uydurulmuş diyor. Bir videosunda mezhepleri laf salatasıyla inkar ederken hayızlı kadın Kur’an’ı tutabilir, okuyabilir fetvası veriyor.

90 küsür yıl olduğu gibi bu gün de hakiki mürşidler ile Müslümanlar arasına bir uçurum açmaya çalışıyorlar.Silsilesi Allah Resulüne ulaşan, itikatta ve amelde mezhebine sımsıkı bağlı, şeriattan

Kur’an ve sünnetten taviz vermeyen bir mürşid bulup hakka gidelim, cemali bakemali seyredelim…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ