İstanbul Sözleşmesi için kimler devrede? Erdoğan’a baskı mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ihanet sözleşmesinden çıkılacağını, Numan Kurtulmuş da hazırlıkların yapıldığını beyan ettiği halde birileri fena şekilde sözleşmenin geçerli kalması için bastırıyor.

İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sunan onursal başkanlığını Hayrettin Karaman’ın yaptığı Türkiye Düşünce Platformu gelen tepkiler üzerine İstanbul Sözleşmesi hakkında mayınlı araziye girdiklerini farkettiklerini söyleyip çekilme kararı aldıklarını açıkladı. (Hayrettin Karaman’ın çakma müctehidliği bu kadar olur)

Sosyal medyada Sümeyye Erdoğan’ın başkanı olduğu Kadem, din düşmanı Oda Tv, Peygambersiz din uyduran Mustafa İslamoğlu, muhafazakar görünen feminist siyasiler ve sol medyanın yanında mobilya, giyim gibi bazı büyük sektörlerin önde gelen markaları da bu sözleşmenin geçerli kalması yönünde beyanat veriyor.

Hadi şahısları anladık da iş sektörünün mesaj vermesi de neyin nesi? Yoksa birileri ekonomi ile mi tehdit ediyor?

Aile kurumu çökmüşken ve bu sözleşme sebebiyle masumlar hapislerde yatarken ekonomiyle tehdit etseler ne olur? Allah’ın laneti yağarken ekonomi düze çıkacaksa bize hayrı olur mu? Ama Allah’ın rızasına uygun hareket edilirse o yardım eder ve hiç bir güç bizi yıkmaya muktedir olamaz.

Dolayısıyla bir kuşatma ve dayatma olduğu göze çarpıyor. Erdoğan’ın bu aşamada Hakkın rızasını ve halkın geleceğini düşünmesi ve dik durması, verdiği sözü tutması gerekiyor.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ