H.K.G Hiranur Vakfı 6 yaşında evlendirildi yalanı çöktü

Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen H.K.G. olayında İslami camiaya düşman medya organları ve STK’lar tarafından linç edilen Gümüşel ailesi ve Kadir İstekli, kendilerini savunamadan ağır cezalara çarptırıldı. Davayı mütedeyyin çevrelere karşı kara propagandaya çeviren çevrelerin baskısı altında kalan mahkeme H.K.G’nin eski eşi Kadir İstekli’ye 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Kararla H.K.G’nin 6 yaşında evlendirilip istismara maruz bırakıldığı yalanı da çöktü. Mahkeme, anne ve baba Gümüşel’e suçun işlendiği iddia edilen tarihte H.K.G’nin resmi yaşının 14,5 olduğunu dikkate alarak karar verdi.

16 YIL TEMEL HAPİS CEZASI

* İslami camiayı hedef almak için karalama kampanyasına dönüştürülen H.K.G. davasına bakan Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi dün dosyayı karara bağladı. Dava sürecinde sanıkların lehlerine olabilecek hiçbir talebi kabul etmeyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kadir İstekli’ye 30 yıl hapis cezası verdi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e de 16’şar yıl hapis cezası veren mahkeme suçun birden fazla işlendiği iddiasıyla cezaları 20 yıla çıkardı. Mahkeme daha sonra Fatıma Gümüşel’in cezasında indirim yaparak 16 yıl 8 aya düşürdü. Sanık avukatları, lehlerine olabilecek hiçbir delil incelenmeden karara bağlanan dosyayı temyiz için İstinaf’a taşıyacak.

İDDİALARIN YALAN OLDUĞU TESCİLLENDİ

* Gümüşel ailesinin avukatları, yargılama sürecinin ve kararın hukuk ihlalleri ile dolu olduğunu söylemekle birlikte, kararının H.K.G.’nin 6 yaşında istismar edildiği yalanını çökerttiğini ifade ediyor. Avukatlar şu ifadeleri kullanıyor: Bunu da şuradan anlıyoruz; Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel’e verilen temel cezalar 16’şar yıl hapis. Ceza artırımları bu temel ceza üzerinden yapılıyor. Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesi 2 cümleden oluşuyor. Birinci cümlede “Cinsel istismarın gerçekleştirilmesi durumunda, 16 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur” diyor. 2. maddede ise “Mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza 18 yıldan az olamaz” ifadeleri yer alıyor. Dolayısıyla mahkeme, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında hüküm kurarken birinci cümleyi esas alıyor. Eğer ikinci cümleyi esas almış olsaydı, anne ve baba için verilecek temel hapis cezası 18 yıldan aşağı olamazdı. Zaten H.K.G’nin evlendiği tarihte kimlik yaşının 14,5 olduğunu, kütüğe 2 yaş küçük kaydedildiği için de gerçek yaşının 16,5 olduğunu belirtiyorduk. Eğer mahkeme, kemik yaşının tespitine izin verseydi, evlendiği tarihte gerçek yaşın 16,5 olduğu iddiamızın doğruluğu da anlaşılacaktı. Özetle mahkeme kararıyla, 6 yaş iddialarının yalandan ibaret olduğunu da ortaya koyuyor.

Adliyeye gelen şahitleri bile dinlemediler

* Duruşma sonrasında ailenin avutları tarafından yapılan açıklamada yargılamanın hukuk ihlalleri ile oldubittiye getirilmek istendiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mahkeme kamuoyuna yansıtılanın aksine evliliğin 6 yaşında değil H.K.G.’nin kimlik yaşına göre 14,5 yaşında meydana geldiğini kabul etmiştir. Bir manada mahkeme eksik inceleme yapmasına, maddi vakıanın ortaya çıkması için başta H.K.G.’nin kemik testi yapılarak gerçek yaşının tespit edilmesine dair hiçbir talebimizi kabul etmemesine rağmen 6 yaşında nikah ve evlilik olduğu safsatalarına itibar etmemiştir. Duruşma günü salon dışında H.K.G.’nin doğumunun evde 1996 yılında yapıldığına dair tanıklarımız hazır olmasına, müvekkilimizin kızının yaşını 2 yaş küçük yazdırdığını belirtmesine karşın bu haklı taleplerimiz mahkemece dikkate alınmamış ve mahkeme heyeti biz sanık avukatlarının bu taleplerini yüzümüze karşı gülerek reddetmiştir.”

PAYLAŞ

1 YORUM

  1. Avatar
    Mütefekkir

    Mazlumun ahı, indirir şahı.